Module 4

Evacuatie

 

Wij kunnen u bijstaan in het organiseren en begeleiden van de jaarlijks, wettelijk, verplichte evacuatieoefening. Wij voorzien een aantal observatoren die bij de debriefing na de oefening rapport van hun bevindingen en opmerkingen uitbrengen.

Om de evacuatieoefening realistisch te maken zorgen wij voor brandsimulatie (licht-, rook-, geur- en geluidseffecten) en/of slachtoffers.

"Proceduretraining"

In deze sessie komt de theoretische en praktische benadering van de interne procedure "Brand en Evacuatie" aan bod.

Na het klassikaal overlopen van de procedures en de verschillende rollen  in het interne noodplan, gaan we die aan de praktijk toetsen. Het praktijkgedeelte kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, dit programma wordt eerst met u besproken.

Deze opleiding kan ook voorzien worden voor het "Noodplanteam" van uw bedrijf of instelling.

Een opleiding "op maat" van het bedrijf of instelling dus! 

"Evacuatieoefeningen voor ziekenhuizen en zorginstellingen"

Wij zijn gespecialiseerd in het evacueren van ziekenhuizen en zorginstellingen!

Wij maken gebruik van de S-Capepod (evacuatiedoek) en S-Capeplus (evacuatiematras) tijdens de evacuatieoefeningen. We passen zowel de horizontale als verticale (trappen) evacuatie toe. De JCI en NIAZ accreditatie voor ziekenhuizen vereisen o.a. dit soort opleiding.

Het programma van type opleidingen wordt volledig op maat uitgewerkt.

"Evacuatie via table-top"

Het oefenen van de evacuatie van uw bedrijf of instelling kan via een "table-top" of "zandbak" oefening gebeuren. Hierdoor worden de werkzaamheden in uw bedrijf of instelling praktisch niet verstoord. We oefenen namelijk op het bouwplan, in de vergaderzaal, diverse scenario's. Nadien kunnen de diverse afdelingen bezocht worden en eventueel de werking van de brandmeldcentrale uitgelegd worden.

Onze mobiele blusunit kan eveneens ingezet worden waarbij we de inzet van de interventieploeg, tijdens de evacuatieoefening, kunnen testen.

U krijgt van ons ook een verslag van het verloop van de evacuatieoefening.

Meer info? Contacteer ons voor afspraak.